Vakti: 1 min.

Recepta vaś krastavčićura bi konzervànturenqe

Vakti: 1 min.

Jekh laćho ćaro ćaćutno zimnica, bi savo naśti te źal jekh rusikani salata.

Krastavci

Foto: Shutterstock

O miripe e paprikasqo ćhivel pes but katar e khera vaś o gatisaripe e jivendesko baxt, numaj na numaj e paprika mangel pes, si vi aver bută. But ka alosaren o pikle ko than.
 
Lengo gatisaripen naj pharo, thaj si lenqe jekh specialo recepta bi konservànturenqo.
 
Ingrediènturǎ vaś o ćoro bi konservànturenqo:
 
- 3 kg ćorore
- 3 litre pani
- 700 ml sirko
- 4 ćàśe śukar
- 3 ćàśe śukar
- nesave ćirikle
 
Preparacia e ćororeski bi prezervànturenqo:
 
Ande jekh baro tiro, trubul te mishkis o pani, o sirko, o lon thaj o thuro thaj te mukhes les te phabol. Zurales vazno si, hoj sode kilogramura kornishni les, vi kade trubul te avel vi kade but paji. Kana ka phabol, mukh te ushtel.
 
Thoven mishto le kukurbe, shushen len (shaj te thoven len) thaj kezdin te aranzhirin len ande sterilizirime vasura, zumaven te na mukhen but than mashkar lende.
 
Thov o tato paj upral e kukurba thaj thov nesave čik, śaj te thoves les ko paj vaj direktno ko ćaro thaj te phandav les zorales. O likvido trubul te ovel sasto drom upral o kukurba, ni jekh lendar na trubul te ovel "shukar".
 
Phanglen e vaze ano frote, ano rovli ja se kovlo thaj mukhen len te ushten naturalno. Pala kodo, śaj te labăres len, thaj palal o putaripen, te ćhives len anθ-o frižidero. Te garaven len ko than tato thaj kalo.
 
Uživin!
 
O.V.

Bičhal kava nevimata